Privacyverklaring

Privacyverklaring van de Mauritshuis webshop

Laatst gewijzigd 4 december 2018

 

1. Over deze privacyverklaring

In deze privacyverklaring leggen wij uit welke gegevens wij in welke situaties van u vragen en leggen wij uit wat wij doen om deze gegevens te beschermen. Wij vertellen u graag over uw rechten en mogelijkheden om uw persoonsgegevens te beheren en uw privacy te beschermen. Deze privacyverklaring werken wij indien nodig bij zodat deze actueel blijft. 

 

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van de Mauritshuis Online Shop. U dient zich ervan bewust te zijn dat Mauritshuis Online Shop niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacybeleid te accepteren.

 

2. Hoe gebruiken wij uw persoonsgegevens?

Wij gebruiken en analyseren persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

 

2.1 Uw bestelling verwerken: wij gebruiken relevante persoonsgegevens (waaronder uw naam, e-mailadres en betaalgegevens) om uw bestelling te verwerken en te leveren of om eventuele vragen of klachten over een product of bestelling te kunnen beantwoorden.

 

2.2 Belasting: wij zijn wettelijk verplicht om details van iedere aankoop zeven jaar te bewaren.

 

2.3. Onze producten en diensten verbeteren: wij verwerken uw persoonsgegevens om te leren over hoe u onze producten en diensten gebruikt. Hierdoor kunnen wij nieuwe producten en diensten ontwikkelen, onze website verbeteren, en deze ook voor u personaliseren. 

 

2.3. Marketing: indien u zich registreert voor onze nieuwsbrieven of producten aanschaft, feedback hierover verstrekt of onze website gebruikt, zullen wij uw persoonsgegevens gebruiken om u op de hoogte te houden van onze activiteiten. 

 

2.4. Wij zullen u om toestemming vragen indien wij uw persoonsgegevens wensen te gebruiken voor andere doeleinden dan vermeld in deze privacyverklaring, zoals vereist door de geldende wetgeving. Wij zullen uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken voordat wij hiervoor toestemming van u hebben ontvangen.

 

3. Hoe delen wij uw persoonsgegevens?

Wij behandelen uw persoonsgegevens zorgvuldig en vertrouwelijk en delen deze niet met andere derde partijen dan hieronder vermeld:

 

3.1 Met dienstverleners

Wij zullen de persoonsgegevens die u ons verstrekt alleen delen met onze leveranciers als dit strikt noodzakelijk is voor de uitvoering van onze dienstverlening. Dit kunnen leveranciers zijn op het gebied van hosting, transport, betaal- en fraudebeheer, kredietbeoordelaars, analyseplatforms en verzending. Wij vereisen dat deze derden zich houden aan strikte regels bij het verwerken van uw persoonsgegevens, waaronder het uitsluitend gebruiken van uw persoonsgegevens volgens de instructies van het Mauritshuis en de geldende wetgeving. 

 

3.2 Met sociale netwerken

Onze website kan u in bepaalde situaties plug-ins bieden van diverse sociale netwerken. Indien u ervoor kiest te communiceren met een sociaal netwerk, zoals Facebook of Twitter worden uw activiteiten op onze website of via onze apps ook op dat sociale netwerk beschikbaar gemaakt. Indien u bent aangemeld bij een van deze sociale netwerken tijdens uw bezoek aan onze website of via een van de sociale plug-ins communiceert, kan het sociale netwerk op basis van uw privacy-instellingen deze gegevens toevoegen aan uw profiel op dit netwerk. Indien u het delen van uw gegevens op deze manier wenst te voorkomen, dient u zich voordat u een van onze websites gebruikt, af te melden op uw sociale netwerk. Lees het privacybeleid van deze sociale netwerken over het verzamelen en overdragen van persoonsgegevens, welke rechten u heeft en hoe u de privacy-instellingen op uw wensen kunt afstemmen.

 

3.3 Met juridische en rechtshandhavingsinstanties

Wij zullen persoonsgegevens vrijgeven indien dit wordt vereist door de wetgeving of juridische procedures, ten behoeve van de rechtspraak, om uw belangen te beschermen, voor onderzoeken door wetshandhavings- of regelgevingsinstanties, om eigendoms- en juridische rechten van het Mauritshuis te beschermen en verdedigen, om de persoonlijke veiligheid van gebruikers van de Mauritshuis-website of (mobiele) apps te waarborgen, of bij het uitvaardigen van een geldig bevel door een rechtbank of wetshandhavingsinstantie.

 

4. Hoe beschermen en bewaren wij uw persoonsgegevens?

Wij zetten ons in om uw persoonsgegevens te beschermen en toepasselijke technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen te treffen om uw persoonsgegevens te beschermen tegen onbevoegde of onwettige verwerking en onopzettelijk verlies, vernietiging of schade. Wij bewaren uw persoonsgegevens zo lang als dat nodig is voor het onderhouden van de relatie met u. Hierbij houden wij ons aan alle wettelijk omgeschreven bewaartermijnen. 

 

5. Wat zijn uw rechten in verband met uw persoonsgegevens?

Wij zijn open over de persoonsgegevens die wij verzamelen en hebben ervoor gezorgd dat u al uw rechten in verband met uw persoonsgegevens kunt uitoefenen.

 

5.1 Toestemming intrekken

Indien wij toestemming hebben verkregen in verband met uw persoonsgegevens (bijvoorbeeld om nieuwsbrieven te ontvangen of voor het plaatsen van cookies op uw apparaat), kunt u deze toestemming te allen tijde intrekken door contact met ons op te nemen of door zelf uw cookievoorkeuren te wijzigen. 

 

5.2 Toegang tot, verwijdering en correctie van persoonsgegevens

U kunt bij ons kosteloos een aanvraag indienen om de over u verzamelde persoonsgegevens op te vragen. Onze contactgegevens staan vermeld in artikel 7 van deze privacyverklaring. Na het ontvangen van uw aanvraag en voldoende gegevens om uw identiteit vast te stellen, zullen wij u een kopie verstrekken van de persoonsgegevens die wij van u hebben en waarop u onder de geldende wetgeving recht heeft. Wij zullen u deze informatie uiterlijk binnen een maand na uw verzoek toesturen.

 

Verder kunt u ons op elk gewenst moment vragen om bepaalde wijzigingen in uw persoonsgegevens door te voeren. Ook kunt u altijd uw persoonsgegevens laten blokkeren, wissen of anderszins verwijderen. U kunt ook schriftelijk contact met ons opnemen om bezwaar te maken tegen het gebruik van uw persoonsgegevens, verzoeken het gebruik ervan te beperken of te vragen dat wij uw persoonsgegevens in een bruikbaar elektronisch formaat aanleveren en deze overdragen aan een derde (recht op gegevensoverdraagbaarheid). 

 

Mocht u ondanks onze zorgvuldigheid toch een klacht willen indienen, dan kan dat via de website van de Autoriteit Persoonsgegevens. 

 

5.3 Afmelden en uitschrijven voor marketingberichten

Al onze marketingcommunicatie voorziet in een eenvoudige manier om u af te melden voor het ontvangen van verdere berichten. Indien u zich wilt afmelden voor het ontvangen van marketingberichten van het Mauritshuis, dan kunt u de koppeling voor uitschrijving gebruiken in de berichten die u heeft ontvangen. Ook kunt u contact opnemen met de Afdeling Winkel via shop@mauritshuis.nl.

 

5.4 In sommige gevallen mogen wij uw verzoek weigeren, bijvoorbeeld als u ons vraagt gegevens te wissen, die wij nodig hebben om belastingtechnische redenen of als bewijs bij klachten. Als dit het geval is, hoort u dat zo snel mogelijk van ons.

 

6. Informatie die wij automatisch verzamelen, waaronder cookies

Wij verzamelen gegevens over de pagina's die u op onze website bezoekt en hoe lang u ervan gebruikmaakt. Een bezoek aan onze website zorgt ervoor dat gegevens van uw browser naar onze servers worden verstuurd. Wij verzamelen op deze manier persoonsgegevens, zoals uw IP-adres, de datum en het tijdstip van het bezoek en hoe lang u op onze website bent gebleven, de verwijzings-URL (de site waar u vandaan kwam), de bezochte pagina's en gegevens over uw apparaat en de browser. Wij passen diverse technologieën toe om tijdens uw bezoek aan onze website en het gebruik van onze apps gegevens te verzamelen en op te slaan. Hieronder valt het versturen van één of meer cookies of andere vergelijkbare technologieën naar uw apparaat. 

 

6.1 Ons cookiebeleid

Cookies zijn kleine tekstbestanden die worden opgeslagen op uw computer of mobiele apparaat als u een website bezoekt. In deze privacyverklaring gebruiken wij 'cookies' als een overkoepelende term voor technologieën zoals cookies, flash-cookies en tracking pixels. Ze nemen niet veel ruimte in en worden automatisch verwijderd als ze niet meer geldig zijn. Sommige cookies vervallen aan het eind van uw internetsessie, terwijl andere een bepaalde tijd worden bewaard. Wij gebruiken cookies vooral om te zorgen dat uw bezoek aan onze website zo plezierig mogelijk is. 

 

6.2 Wat zijn de verschillende soorten cookies die wij gebruiken?

Door de Mauritshuis Online Shop ingestelde cookies worden 'cookies van eerste partijen' genoemd. Door externe partijen ingestelde cookies worden 'cookies van derden' genoemd. Cookies van derden zorgen ervoor dat functies of functionaliteiten van derden op of via de website kunnen worden aangeboden (zoals interactieve inhoud en analyses). De partijen die deze cookies van derden instellen, kunnen hiermee uw computer of mobiel herkennen, zowel tijdens uw bezoek aan de betreffende website als op bepaalde andere websites.

 

De belangrijkste cookies zijn de functionele cookies. Deze zijn essentieel en helpen u bij het navigeren op de website en het gebruiken van basisfuncties, zoals media-plug-ins. Wij gebruiken prestatie- en analytische cookies om onze website te verbeteren. 

 

Google Analytics

De Mauritshuis Online Shop gebruikt cookies om webstatistieken (Google Analytics) bij te houden. Dit is informatie over bijvoorbeeld hoeveel bezoekers de website bezoeken, welke pagina's ze bekijken, waar ze vandaan komen en waar ze op klikken, welke browser en schermresolutie ze gebruiken. Deze informatie wordt niet herleid naar een individuele bezoeker.

 

Blokkeren van cookies

De meeste internetbrowsers kunnen zo ingesteld worden dat cookies niet geaccepteerd worden of dat u wordt geïnformeerd wanneer u een cookie ontvangt. De wijze waarop u dit kunt doen is afhankelijk van de browser die u gebruikt. Houd er rekening mee dat bepaalde delen van de website niet of niet optimaal zullen functioneren wanneer u cookies blokkeert. De manier waarop u cookies uit kunt schakelen verschilt per browser.

 

Cookies achteraf verwijderen

Na het bezoek aan de website kunt u ervoor kiezen om de cookies van uw computer te verwijderen. Hoe u dit kunt doen verschilt per browser.

 

6.3 Wat als u geen cookies wilt accepteren?

U kunt uw browserinstellingen wijzigen om bepaalde cookies te verwijderen of om te voorkomen dat ze zonder uw uitdrukkelijke toestemming op uw computer of mobiele apparaat worden opgeslagen. De sectie ‘help’ in uw browser biedt meer informatie over hoe u uw cookie-instellingen kunt beheren. 

 

7. Onze contactgegevens

Heeft u vragen over ons gebruik van uw persoonsgegevens, hoe u uw rechten kunt uitoefenen of onze privacyverklaring? Neem dan contact op via shop@mauritshuis.nl. Indien u de voorkeur geeft aan verzending per post, kunt u terecht op het volgende adres: Stichting Vrienden van het Mauritshuis, Postbus 536, 2501 CM Den Haag.

 

© Mauritshuis, Den Haag 4 december 2018. Wijzigingen voorbehouden.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »